Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 28 januari 2010

Even voorstellen: Jozeph van Wolferen

Jozeph is 36 jaar en in het dagelijks leven lid van het global management team van een leidend financieel arbitrage bedrijf met vestigingen in Amsterdam, New York en Singapore, actief op effectenmarkten over de hele wereld. Hij is hier verantwoordelijk voor het risico beheer van de handel en posities. 
Sinds tien jaar woont hij, met zijn vrouw, in Alkmaar waar hij in 2009 vader geworden is.

Binnen de fractie van D66 in Alkmaar rekent hij financiën en lokale economie tot zijn specialismes. Hij is bij D66 sinds de oprichting bestuurslid van de thema-afdeling Economie en sinds twee jaar voor D66 Alkmaar lid van de raadscommissie Bestuur en Middelen. Daarmee is hij de financieel expert binnen de fractie en behandelt mede zaken omtrent openbaar bestuur en bijvoorbeeld het spanningsveld van privacy en veiligheid. Vanuit een diepgeworteld vertrouwen in mensen en wat zij voor zichzelf en elkaar willen betekenen wil ik tegen de stroom van cynisme en angst in zwemmen die er door politiek nederland gaat, zo vatte hij ooit zijn motivatie samen. 
Maar in de praktijk is hij in zijn avonduren veel concreter voor alkmaar bezig: om bijvoorbeeld de gemeente niet te laten bankieren, om bijvoorbeeld de begroting sluitend te houden en om bijvoorbeeld de privacy van alkmaarders te verdedigen.
Dus als je een sociaal liberaal geluid hoort in de alkmaarse raad, die gelooft in de kracht van Alkmaar en de alkmaarders, dan spreekt Jozeph van Wolferen, Raadslid D66 Alkmaar