Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 26 februari 2010

Even voorstellen: Annuccia Buongiovanni


Wie ben ik.
Annuccia Buongiovanni, geboren op 28 november 1948 in Pagani (provincie Salerno) ItaliĆ«, sinds 1964 woonachtig in Alkmaar. Ik heb twee dochters waar ik zeer trots op ben en ook nog twee kleinkinderen van wie ik zeer veel houd. 
Ik heb verschillende opleidingen gevolgd: ouderzorg M.B.O, H.B.O cultureel maatschappelijk vorming. Ik heb gewerkt als activiteitenbegeleidster op het gebied van vrouwenwerk, ouderenwerk, kinderen- en jongerenwelzijnswerk. 
Ik ben vanaf 1986 actief in het vrijwilligerwerk; voorzitter voor Italiaanse vereniging, bestuurslid platform, bestuurslid en penningmeester voor Buitenlandse Vrouwen en tegenwoordig ben ik surveillant op een middelbaar school. 
Vanaf 2008 ben ik gepensioneerd. De politiek heeft altijd mijn belangstelling gehad. Voor mij staat educatie bovenaan. 
Mijn bijdrage in de politiek is gericht op educatie en werkgelegenheid, ouderzorg, jongeren en cultuur.Ik heb niet de pretentie om alles te mogen en te kunnen oplossen maar de burgers zelf zijn het best in staat om aan te geven wat zij graag willen zien veranderen. 
Als politica van D66 wil ik graag  de participatie van de burgers bevorderen, zodat ik als gekozen volksvertegenwoordiger mijn bijdrage op dat gebied zou mogen en kunnen leveren.

Per de datum 13 januari 2013 ben ik benoemd tot Raadslid van D66 Alkmaar.
Hieronder mijn reactie naar de Gemeente Alkmaar via de krant m.b.t. mijn benoeming:

Ik heb altijd al interesse gehad in de politiek. Omdat het de kern van de samenleving raakt. Ik denk graag meer over oplossingen over wat zich in de samenleving afspeelt en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. 

Ik ben voor het eerst met de politiek in aanraking gekomen toen ik als jonge moeder merkte dat de kinderopvang in de gemeente ontbrak.Dit belemmerde mij en veel vrouwen om te werken en ik besefte me dat dit een aangelegenheid was voor de politiek.
Het is toch mooi om te zien hoe een besluit wordt genomen en om als volksvertegenwoordiger de controle te houden over hoe democratische standpunten worden genomen en hoe onze stad wordt geregeerd.
 
Als raadslid mag ik mee stemmen bij de raadsvoorstellen en heb ik ook meer invloed op het beleid. Als fractie-assistent heb je meer een adviserende en assisterende rol.
 
Mijn aandacht gaat uit naar de kinderopvang, educatie, bewonersondersteuning en welzijn. Vooral kinderopvang en bewonersondernemers hebben mijn
bijzondere aandacht; ik ben zelf sociaal-cultureelwerker geweest en heb veel kennis en ervaring op dit gebied gedaan.
 
En last but not least; Altijd blijven streven naar een harmonieuze samenleving !
 
Met vriendelijke groet,
 
Anna Buongiovanni, D66 Alkmaar