Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 maart 2018

Internationale samenwerking

Wethouder Elly Konijn (D66 Alkmaar) ontving maandag 26 maart een Deense delegatie in het Alkmaarse stadhuis. Ruim dertig Deense bestuurders wilden van ons leren over de innovatieve idee├źn en oplossingen in het onderwijs en bij de jeugdhulp.

Een deel van de groep bezocht ook de tijdelijke opvang voor asielzoekers aan de Robonsbosweg. De Denen waren bijzonder nieuwsgierig naar hoe Alkmaar onderwijs en opvang voor de opgevangen kinderen vorm heeft gegeven. Daarna werd een pitstop gemaakt bij de Wegwijzer, waar ruime ervaring bestaat in omgaan met anderstalige kinderen, intensieve samenwerking peuteropvang en basisschool, visie en praktische aanpak in de samenwerking met ouders en de methodiek Vreedzame school.

De gasten vertrokken aan het eind van de middag weer naar Amsterdam. Ze waren onder de indruk van de betrokkenheid van de mensen die ze tijdens de werkbezoeken hadden ontmoet.