Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 11 mei 2018

Nieuw station in Alkmaar Noord.

Vandaag 11 mei 2018, is bekend gemaakt dat de gemeente samen met de NS gaat beginnen aan de bouw van een nieuw station in Alkmaar Noord. D66 Alkmaar heeft hier sinds 2014 al aandacht aan gevraagd en is tevreden dat het plan nu eindelijk wordt opgepakt en uitgevoerd.

Verkiezingsprogramma D66 gemeenteraadsverkiezingen Alkmaar 19 november 2014

“De laatste jaren is het station Alkmaar-Noorduitgegroeid tot een belangrijk forensenstation. De parkeermogelijkheden en het station zelf zijn echter niet meegegroeid. D66 wil dat de gemeente samen met de NS binnen een jaar komt met een plan om de parkeermogelijkheden uit te breiden, en het station toegankelijker te maken voor invaliden.”

Verkiezingsprogramma gemeenteraadsverkiezingen Alkmaar maart 2018.

“De laatste jaren is NS-station Alkmaar-Noord steeds belangrijker geworden voor forensen en andere reizigers. Er komen steeds meer woningen in die omgeving. De parkeerterreinen en het station zelf zijn echter niet meegegroeid. D66 wil dat de gemeente samen met Prorail voor eind 2019 komt met een plan om de mogelijkheden voor parkeermogelijkheden van fietsen en auto’s aan te passen aan de toenemende behoefte. Wij denken onder aan een fietstunnel onder het spoor door naar de afgesloten fietsenstalling of een tweede stalling aan de zuidkant van het station. Tevens moet de gebruiksvriendelijkheid van het station voor mensen die zich moeilijk voortbewegen worden verbeterd. Een rolstoelgebruiker moet nu een omweg van 500 meter maken om van het ene naar het andere perron te komen! D66 vindt dit onacceptabel.”