Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 2 juni 2018

Nieuwe coalitie van GL, VVD, PVDA, D66 en CDA in Alkmaar

Na 4 weken van intensief overleg onder leiding van informateur Erik van der Maas (VVD), hebben GroenLinks, VVD, PVDA, D66 en CDA een akkoord bereikt over een coalitie in Alkmaar. De nieuwe coalitie heeft 24 van 39 zetels in de Alkmaarse gemeenteraad. Volgens de informateur verliepen de gesprekken in een constructieve, stimulerende en collegiale sfeer.

Het coalitieakkoord dat de partijen hebben bereikt en dat de titel “Alkmaar aan Zet” draagt, is ambitieus en uitdagend. In “Alkmaar aan Zet” staan duurzaamheid, veiligheid, wonen, onderwijs en zorg voor elkaar centraal. De coalitie steekt nadrukkelijk de hand uit naar de andere politieke partijen in Alkmaar om actief en constructief mee te doen.

Elke coalitiepartij levert een wethouder. Voor GroenLinks is dat Christian Braak, voor VVD is dat Pieter Dijkman, voor PVDA is dat Paul Verbruggen, voor D66 is dat Elly Konijn en voor CDA is dat Marcel van Zon.

Het akkoord zal zondag 3 juni om 13 uur gepresenteerd worden in Restaurant Lindetuin, Doelenveld 3, 1811 KX Alkmaar.