Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 11 juni 2018

Uit de Raad 7 juni 2018

Op 7 juni was het zover!
De hele gemeenteraadsvergadering stond in het teken van het coalitieakkoord, de installatie van het nieuwe college en de installatie van de nieuwe raadsleden.
Het coalitieakkoord werd aangeboden door de fractievoorzitters, waarna een toelichting door alle partijen volgde.
De meest gehoorde kritiek van oppositiepartijen was dat er weinig concreet uitgewerkte plannen in staan, maar zij gaven bijna allemaal aan dat zij de uitnodiging om mee te denken graag op zullen pakken.

Onze fractievoorzitter Peter van Diepen gaf in zijn betoog aan dat hij het een heel mooi akkoord op hoofdlijnen vindt. Hij is er trots op omdat het voldoet aan de richtwijzers van D66, die hoog in het vaandel staan bij het sociaal-liberalisme;
– Vertrouwen op eigen kracht,
– Het heeft een sociale insteek (beloon prestaties en deel de welvaart),
– Duurzaamheid staat hoog op de agenda,
– Er is oog voor gedeelde waarden,
– Denken en handelen in regionaal verband.
Daarbij zijn onze D66-pijlers Goed Onderwijs, Goed Wonen & Gelijke kansen voor Iedereen ook naar tevredenheid uitgewerkt in het coalitieakkoord.

De titel “ Alkmaar aan Zet” is een uitnodiging aan alle partijen en inwoners van Alkmaar om actief de uitdagingen van onze samenleving op te pakken.

Nadat alle partijen aan het woord waren geweest werd het nieuwe college geïnstalleerd.
De volgende wethouders maken daarvan deel uit: VVD Pieter Dijkman, Groen Links Christian Braak, PVDA Paul Verbruggen, CDA Marcel van Zon en D66 Elly Konijn-Vermaas.

En tenslotte werden de drie nieuwe raadsleden geïnstalleerd, Mariska Böke VVD, Roy Seignette Groen Links en Steven Smit D66.

Als u de raadsvergadering nog eens wilt bekijken, klik dan hier.