Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Briefing Voedselvisie – UITGESTELD

Donderdag 14 januari 2021

Boer en business in balans - samen naar een duurzaam voedselsysteem

VANWEGE FAMILIEOMSTANDIGHEDEN IS DEZE BIJEENKOMST UITGESTELD. WE LATEN ZSM EEN NIEUWE DATUM WETEN

Laat u bijpraten door Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot en Gedeputeerde Ilse Zaal over hoe we in de toekomst ons voedsel duurzamer kunnen produceren.

In de online briefing presenteren we de voedselvisie, beantwoorden we vragen en horen we graag uw mening over dit uitdagende transformatieproces. De Voedselvisie Noord-Holland wordt in februari in Provinciale Staten behandeld, dus D66-woordvoerder Arja Kapitein luistert graag mee om uw inbreng mee te nemen.

Tjeerd de Groot heeft onder het motto “beter boeren, beter eten” het vastlopen van ons voedselsysteem met vooral de productie van veel en goedkoop voedsel op de agenda van de Tweede Kamer gezet. Er is een dubbele crisis: De helft van de Nederlanders heeft overgewicht en de helft van de boeren verdient te weinig. We geven in dit land bijna 90 miljard uit aan zorg, waarvan een groot deel aan ziektes die door te veel en te slecht eten zijn ontstaan. Ondertussen zitten de meeste boeren vast in een systeem, waarbij schaalvergroting en intensivering het enige antwoord zijn dat zij hebben op de uitdagingen van de markt. 

Ilse Zaal werkt voor de Provincie Noord-Holland aan hoe we de verandering van het voedselsysteem in en door kunnen zetten. De provincie streeft naar een schone en veilige productie van betaalbaar en smaakvol voedsel voor iedereen. Dat betekent: gezonde verdienmodellen voor ondernemers, maar ook doen wat goed is voor het klimaat, bodem, milieu en dierenwelzijn. In de onlangs gepubliceerde Voedselvisie 2020-2030 beschrijft de provincie de kansen en uitdagingen om te komen tot een duurzaam voedselsysteem. Daarnaast stimuleert de provincie koplopers op het nieuwe platform ‘Boer & Business in Balans’.

 

14 januari

20.00 uur