Steun ons en help Nederland vooruit

Klaas Mulder

Voorzitter

Na mijn pensioen, medio 2014, ben ik actief geworden bij D66. Ik stemde er al jaren op en was het heel vaak eens met de standpunten die in de landelijke politiek werden ingenomen. Ik vond dat D66 vaak rationele en ondogmatische voorstellen deed, dat sprak mij aan. Van de politiek in Alkmaar wist ik niets, ik woonde hier al 27 jaar maar kende alleen de naam van de burgemeester.

Ik begon vrij snel mee te draaien in de campagne en het viel me daarbij op dat ik bij D66 veel vriendelijke en open mensen tegenkwam. Na de verkiezingen wilde ik wel iets doen voor de gemeenteraadsfractie, er was daar de wens om te experimenteren met een technisch voorzitter en dat werd ik. Ik heb dat ruim twee jaar met plezier gedaan en het nodige inzicht gekregen hoe de gemeentepolitiek werkt. Voorjaar 2017 werd ik gekozen als voorzitter van de afdeling Alkmaar en nam ik afscheid van mijn functie bij de fractie. Ik ben sindsdien vooral bezig geweest met de naderende verkiezingen in maart. En opnieuw valt mij op dat ik steeds prettige en coöperatieve leden tegenkom tijdens de campagne, maar nog niet zoveel als ik zou willen.

Een belangrijk doel als voorzitter de komende jaren is dat er een pool van actieve leden ontstaat die waar nodig de fractie kan ondersteunen en die actief kunnen worden tijdens verkiezingen. En als partijlid hoop ik dat D66 zal doorgaan met het vinden en doorvoeren van verstandige oplossingen die aansluiten op de behoeften en wensen van de inwoners van Alkmaar en van Nederland.